נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים
האיסור על נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים מנויה בסעיף 62(3) לפקודת התעבורה. בשל אופיה וההשלכות הקטלניות שיכולות להיות למי שנוהג ברכב ואינו צלול במאת האחוזים מתייחס בית המשפט לעבירה זו בחומרה רבה. בניגוד לעבירות רבות לגיבהן לנהג יש יכולת לדעת או לאבחן האם הוא מבצע עבירה או לא, לגבי העבירה בשכרות האיסור הינו מוחלט והחוק למעשה לא מייחס כל משמעות למידת "ההשפעה" של האלכוהול או הסמים על הנהג וליכולת התפקוד שלו באותה נקודת זמן - די בהימצאות רמת אלכוהול או סמים אסורה כדי להביא לאישום בעבירה.
לרוב בדיקת השכרות נעשית ע"י שימוש במכשיר מיוחד המכונה "ינשוף" כאשר הנהג יתבקש לנשוף אויר לתוך פייה המחוברת למכשיר ובכך נמדדת רמת האלכוהול שבגופו. במקרים ייתכן ויידרש הנהג לתת גם גדימת דם לצוך בדיקה.
חשוב לדעת - סרוב להיבדק ייחשב כביצוע העבירה.
תפיסת כלי הרכב
במסגרת האכיפה המתבצעת לעבירות אלה ככל ונכשל הנהג בביצוע הבדיקה ונמצא כי נוהג בשכרות או תחת השפעת סמים העניק החוק סמכות לקצין משטרה בו במקום ולאחר שימוע להשבית ולתפוס, למשך חודש ימים, את רכבו של אותו נהג גם אם אין הוא הבעלים של הרכב - כמובן שעל תפיסת רכב ניתן להגיש ערר לבית המשפט לתעבורה.
נהג צעיר
הבחנה נוספת שנעשית נוגעת לנהגים צעירים - בהתאם לחוק הגדרת "שיכור" הינה שונה, ככל ומדובר בנהגים נהגים חדשים, נהגים צעירים מתחת לגיל 24 ונהגי רכב ציבורי, כמות האלכוהול אשר תכניסם תחת ההגדרה הינה נמוכה יותר וכמעט אפסית ותגרור ענישה מחמירה יותר.
לטיפול בתיקי שכרות או נהיגה תחת השפעת סמים דרושה מיומנות והבנה, משך השנים טיפל עו"ד חי הבר בעשרות רבות של תיקים כאלה ובהצלחה מרובה, פנו אלינו עוד היום לקביעת פגישת ייעוץ.
תחומי ההתמחות של משרדנו
המשרד מתמחה בתחום הפלילי, זה למעלה מ- 22 שנה שאנו מטפלים בכל סוגי התיקים הפלילים בכל העבירות ובכל הערכאות, תיקם המתנהלים בבית משפט השלום והמחוזי, הגשת ערעורים וייצוג בבית המשפט העליון - למשרדנו ניסיון והתמחות ייחודית לייצוג הלקוח החל משלב החקירה והמעצר ולאורך ההליך הפלילי כולו ועד לסיומו בהצלחה.